Alpine- en rotsplanten

Vaak wordt er gedacht dat alpine- en rotsplanten op stenen of steenachtige ondergrond moeten staan. Dit is echter een misverstand. Alpine- en rotsplanten zijn zeer geschikt voor deze standplaatsen maar ook in de tuin op droge, zanderige gronden groeien deze makkelijke planten uitstekend.

Plant ze bijvoorbeeld langs de rand van een pad, aan de voorkant van een border of aan het terras. Hier zijn de veelal zeer rijkbloeiende en weinig eisende rotsplanten ook op hun plaats. Voor de aanplant van een graf op begraafplaatsen kunt u deze selectie planten ook prima toepassen.

Een ander misverstand is dat deze planten alleen bestaan uit vetplanten. Dat is ten dele waar maar er zijn nog veel meer soorten die op deze standplaatsen toepasbaar zijn. Laat u inspireren door onderstaand sortiment alpine- en rotsplanten. U zult verbaasd zijn over de keuzemogelijkheden.

Tips voor alpine- en rotsplanten

  • Alpine- en rotsplanten houden over het algemeen van kalkhoudende grond.
  • Let altijd op een goede menging van het sortiment: soorten als Aubrieta en Arabis zien er in het vroege voorjaar prachtig uit, maar zijn in de zomer uitgebloeid. Goed speuren binnen het assortiment helpt om de juiste balans te vinden in bladvorm, bloemvorm en bloeitijd zodat u gedurende het seizoen altijd bloeiende planten in uw tuin heeft staan.

Enkele soorten uit het alpine- en rotsplanten assortiment

klik op het beeld voor meer informatie