Hoe maakt u een mooie vaste planten border?

Meer groen in uw tuin zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving. Het is goed voor het klimaat, de waterhuishouding en het verbetert de biodiversiteit.

De plantkeuze

  • Weet uit welke grond de betreffende border bestaat. Informeer bij twijfel bij uw tuincentrum. U zult waarschijnlijk de grond voor het planten moeten aanvullen met bodemverbeteraar.
  • Ligt de border in de zon, halfschaduw of schaduw? Selecteer uw gewenste planten op basis van de omgeving.
  • Kijk vervolgens naar de bloeitijd, hoogte en kleur van de planten en zorg voor voldoende variatie hierin.
  • Meet de oppervlakte van de border en maak een schets met de gewenste plantengroepen.
  • Bepaal vervolgens het aantal planten per soort. Gemiddeld genomen dienen er 7 à 8 Hello Garden planten per m² te worden geplant.
  • Maak uw plantenlijst en ga naar uw tuincentrum.
  • Lees verder over de aanplant en de verzorging van de vaste planten.

Meer inspiratie en hulp?

Onze Mix & Match thema’s helpen u bij het samenstellen van een fleurige doorbloeiende border. Deze thematafels, met de betreffende planten, kunt u vinden bij veel tuincentra in heel Nederland. Maar ook in België en Duitsland zijn onze Hello Garden vasteplanten te vinden. Zoek een tuincentrum in uw regio via onze zoekmodule ‘zoek uw tuincentrum‘.

De zeven verschillende thema’s zijn een inspiratie van stijlen en toepassingen. Om de juiste plantkeuze te bepalen zijn de Mix & Match composities gesplitst in kleurthema’s en gebruiksthema’s. Binnen de gekozen stijl zijn er soorten planten geselecteerd waarmee u de getoonde border kunt namaken. U kunt eenvoudig een keuze maken om de gewenste stijl over te brengen in uw eigen tuin.

De thema’s ‘Happy Bees’ en ‘Happy Butterflies’ zijn samengesteld om de biodiversiteit extra te stimuleren. De allerbeste bijen- en vlinderlokkende planten zijn samengevoegd. De bijen en vlinders zullen u dankbaar zijn!

Meer geïnteresseerd in kleurenpresentaties? Laat u dan verleiden en kies uit ‘Beautiful Cool’, ‘Romantic Garden’ of het gewaagde ‘Wild & Fire’. Zoekt u vasteplanten voor uw balkon? Kijk dan naar het speciaal hiervoor geschikte sortiment op de tafels met de naam ‘Balcony booster’.

Ook voor een eetbare tuin is een sortiment geselecteerd van natuurlijke kruiden die het, behalve in de keuken, ook goed doen in een border, onze ‘Herb Garden’.