Het planten en het onderhoud

Van een goede plantkeuze heeft u later veel plezier. Als u uw plantkeuze goed bepaalt, heeft u weinig onderhoud en constant bloemen in uw tuin. Door het brede sortiment zijn er altijd geschikte planten te vinden. Uw tuincentrum kan u hierbij helpen!

Het planten in 4 eenvoudige stappen

 1. Maak de grond los en meng de bovenste laag van 10 cm een zak Hello Garden bodemverbeteraar per 5 planten. Let op: de planten NOOIT direct in de bodemverbeteraar planten, altijd goed doormengen.
 2. Maak een ruim plantgat, twee maal zo breed en 1 cm dieper dan de kluit.
 3. Verwijder de pot door licht in de zijkanten te knijpen, terwijl u de plant kort boven de pot vasthoudt. Houd de plant ondersteboven en schud zachtjes zodat de kluit er uit valt. Trek niet te hard aan de stengels van de plant.
 4. Zet de kluit in de grond, vul het gat aan met de resterende grond en druk lichtjes aan. In een droge periode in de week na het planten driemaal flink water geven.

Vaste planten verzorgen

Er zijn ongeveer 800 verschillende soorten Hello Garden vasteplanten. Deze zijn geselecteerd op hun groei- en bloeikracht. Bovendien zijn deze planten eenvoudig te verzorgen en zijn ze niet erg gevoelig voor ziekten.

Elk soort heeft echter wel wat verzorging nodig voor een optimale groei. Voor een optimaal resultaat volgt u de onderstaande instructies. Heeft u vragen over een specifiek soort? Stel deze dan bij uw tuincentrum.

 • Na het planten moet u uw tuinplanten voldoende water geven. Probeer dit in een later stadium zo veel mogelijk te beperken. Door regelmatig water te geven, maakt u uw planten ‘lui’. Geef in lange droge periodes liever enkele keren veel water dan regelmatig een beetje. Planten in potten moet u uiteraard wel regelmatig water geven!
 • Direct na het planten hoeft u niet te bemesten. De planten halen nog voldoende voedsel uit de potgrond. Als u later uw tuin wilt bemesten, lees dan goed de instructies op de verpakking van de meststof. Vooral bij kunstmest kan verkeerd gebruik schadelijk zijn voor uw planten.
 • De precieze snoei-instructies verschillen per plant. Over het algemeen geldt echter dat u uw vasteplanten het beste direct na de bloei kunt snoeien. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen verlengt en vergroot over het algemeen de bloeirijkheid van uw planten.
  U hoeft uw planten echter niet te snoeien. Siergras en dorre bloemen/stengels staan vaak heel decoratief in de winter. Bovendien is dit een goede bescherming tegen vorst. Haal in het voorjaar, voordat de plant opnieuw uitloopt, eventuele dorre resten weg.
 • Bepaalde planten groeien snel breed uit. Als planten te breed worden, kunt u ze met een schep of snoeischaar terugsnoeien. Grote planten kunt u ook uitgraven, in tweeën delen en weer terug planten.
 • Vrijwel alle planten van Hello Garden vriezen in het Europese klimaat niet dood. Minder winterharde planten kunt u beschermen met een laag bladeren of een andere bedekking.